Hoe het allemaal begon.

Al jaren gaan we met een clubje heel erg gezellige mensen rond de Pinksteren een weekendje weg. Het bezoeken van de lokale horeca vormt altijd een vast onderdeel van het programma en op de terrassen is dan ook menig glas bier met veel genoegen gedegusteerd.

Welkom op de website van Berts BierBrouwerij.

Bij een bierbrouwerij denk je misschien aan een een groot industrieel complex met graansilo's en dampende schoorstenen. Daar is hier absoluut geen sprake van. Ik ben een hobbybrouwertje en mijn complete installatie zou in een schuurtje passen. Maar ja, als eigenaar van de domeinnaam b-b-b.nl moet je toch iets met al die Bees doen.

Bierproductie:

Heineken: 220 miljoen hectoliter per jaar

Berts Bierbrouwerij: ongeveer 1 hectoliter per jaar

Mijn eerste brouwsel, een Grand Cru en nog smakelijk ook.

Prachtige klassieke koperen brouwketels. Dit type wordt nog steeds gebruikt bij oude traditionele brouwers.

In 2017 kreeg ik tijdens dit weekendje weg als verjaarscadeau een 'Startset bierbrouwen' compleet met een zakje gist en moutextract. Dit leverde uiteindelijk een heel drinkbaar biertje op en na een aantal extractbrouwsels wil je meer....

Op deze website laat ik zien hoe ik mijn brouwsels maak en hoe ik aan mijn informatie kom. Misschien kan een beginnende hobbybrouwer  hier wat tips vinden. Voor details over bijvoorbeeld de verschillende soorten hop en gist die je kan gebruiken of de biochemie van het geheel, verwijs ik graag naar andere sites of boeken van mensen die er echt verstand van hebben.